Direct naar de inhoud.

Afgelopen weekend is de jeugd van Volop ’69 voor het eerst op kamp geweest. Een weekend vol leuke spelletjes, fanatiek volleyballen, lekker eten en vooral héél veel lol! Nieuwsgierig naar wat de kinderen allemaal meegemaakt hebben? Lees snel verder!

De eerste dag

Op vrijdagmiddag kwamen de kinderen tussen 15.00 uur en 16.00 uur aan op camping Zomers Buiten. De tenten werden ingericht, de eerste snoepjes werden gegeten en er werd meteen plezier gemaakt. Helaas was het weer ons niet goed gezind en regende het een aantal uren achter elkaar. Dat mocht de pret echter niet drukken. Doordat we  grote partytenten opgezet hadden, konden we lekker droog zitten en gezellig met elkaar kletsen. Voor het avondeten hadden allemaal een bord vol patat met een lekkere snack. Daarvoor onze grote dank IJs- en frituurzaak Gerringa! We hebben ervan gesmuld. Na de regen was het nog even tijd voor samen spelen, tenten drogen en chips eten. We zijn daarna lekker onder de douche geweest en in onze slaapzak gekropen om uuuuuren te slapen (of misschien toch niet 😉)

Zaterdag

De kinderen waren al vroeg wakker en waren erg nieuwsgierig naar de activiteiten die we zouden gaan doen. De dag begon met een lekker ontbijt. Er werd flink gegeten van het brood, de bolletjes, de crackers en ontbijtkoek. Daarna was het tijd voor de volleybal competitie. Alle spelers werden gemixt en de teamnamen werden bedacht. Team Ananas, Team Weet ik niet, Team Prullenbak en Team Banaan streden voor de overwinning. Team Ananas bleek het sterkst. Of dat kwam door de samenstelling van de spelers of de fanatieke yell, daar zijn we nog steeds niet achter 😊

Na de competitie en een half uurtje vrij spelen was het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch werden de kinderen in 4 groepen verdeeld om deel te kunnen nemen aan het spelletjes circuit. Liesbeth kwam ons helpen en was teamleider van één van de groepjes. Er was ontzettend veel plezier tijdens het zaklopen, het blind volleyballen, de skippyballen race en het gooi- en vang spel over het net.

Na een korte pauze met wat lekkers was het tijd voor ‘Roof de vlag’. De heuvel bij de camping was hiervoor een geschikte locatie. Na een stroef begin (want de bom tikte anderen, terwijl het niet de bedoeling was en de vlag werd binnen een halve minuut gevonden) speelden de kinderen het spel fanatiek. Er werden tactieken bedacht om het andere team te verslaan en er werd nagedacht over handige plekken om verdekt opgesteld te staan. De kinderen genoten zichtbaar!

Aan het eind van de middag begon de barbecue. De keuze was reuze en de buiten werden dan ook rond gegeten in al het vlees en stokbrood.

En wie dacht dat er na de barbecue geen activiteiten meer waren, die had het goed mis. Want we maakten een kampvuur om daar lekker warm de bingo te spelen. En hoewel een aantal kinderen met het gezicht op onweer (want niet binnen twee minuten bingo kunnen roepen is héél stom) deelnamen aan de bingo, was er uiteindelijk bij iedereen één of twee keer bingo en dus ook voor iedereen een prijsje. Dit resulteerde gelukkig bij iedereen in een lach op het gezicht 😉 Na de bingo roosterden we marshmallows bij het kampvuur. Een ontzettend gezellige en vooral lekkere afsluiting van een hele leuke dag!

De afsluiting

Op zondagochtend om 8 uur ontwaakten de eerste schone slapers/slaapsters. Er werd dus zowaar uitgeslapen. We begonnen met een lekker ontbijt, om vervolgens al onze spullen alvast op te ruimen. De tenten werden leeggehaald, de snoeppapiertjes werden uit de slaapzakken getoverd en de chips resten uit de kussenslopen geklopt. Daarna kwamen de papa’s en mama’s om wedstrijdjes tegen de kinderen te spelen. Er werd met elkaar wat gegeten en gedronken en daarna was het helaas tijd om alles op te ruimen. Het einde van het kamp was daar.

De tijd is voorbij geloven. De JC wil iedereen die ons, op welke manier dan ook, geholpen heeft ontzettend bedanken. Daarnaast willen we Camping Zomers Buiten bedanken voor hun gastvrijheid en het meedenken. Wij hebben ons erg welkom gevoeld. Daarnaast willen we Ijs- en frituurzaak Gerringa enorm bedanken voor het heerlijke patat + snack en Jumbo Oude Pekela voor de sponsoring van ons ontbijt!

Tot volgend jaar!

Terug naar nieuws

Onze sponsoren