Direct naar de inhoud.

Woensdag 14 september stond voor Dames 4 de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was VCO 6 uit Ontwedde.

VCO dames 6 is altijd een leuke maar lastige tegenstander. Dit bleek gelijk in de eerste set al. Met 1 invaller en 1 nieuwe ‘oud’ speler werd het een heel spannende eerste set. Er leek geen eind aan te komen. Uiteindelijk trokken de Volop dames aan het langste eind, 30-28. Het eerste puntje was binnen dus vol goede moed werd er begonnen aan de tweede set.

De Onstwedder dames wilden natuurlijk ook de punten pakken en de tweede set begonnen zij dan ook sterk. De Volop dames kwamen wel steeds weer bij maar het lukte ze niet erover heen te gaan. Het tweede puntje was voor VCO 19-25. Een tussenstand van 1-1. Voor wie werden de volgende punten?

Volop begon weer iets onzeker aan de derde set maar pakte het goede spel snel weer op. Net als de eerste set werd dit ook weer een hele spannende. En weer was het Volop die deze spannende set pakte. 28-26. Een voorsprong van 2-1 voelt heel goed maar ze zijn er nog niet.

De vierde set was in voorgaande seizoenen in deze klasse de laatste set maar met ingang van dit seizoen wordt er bij een uitslag van 2-2 een vijfde set gespeeld. Dus als Volop deze vierde set pakt is de wedstrijd afgelopen maar helaas lukte dit niet. De dames van VCO waren deze set sterker en wonnen met 20-25. Er moest dus een vijfde en beslissende set gespeeld worden.

Voor Volop even overleggen wie deze set zouden spelen. Zij hadden 2 wisselspelers. Voor VCO was er geen keus. Zij waren met 6 speelsters. Of het de spanning was of toch de conditie (de wedstrijd was al een poos bezig), geen idee maar het is de Volop dames niet gelukt om deze eerste competitie wedstrijd winnend af te sluiten. VCO won met 12-15.

Het was een mooie en spannende wedstrijd. Helaas 2-3 verloren. Ze gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

Terug naar nieuws

Onze sponsoren