Direct naar de inhoud.

Dames 1 speelt topwedstrijd en stuurt Sleen puntloos naar huis!

Afgelopen woensdag was het eerste damesteam van Sleen afgereisd naar Oude Pekela. In de wandelgangen werd genoemd dat dit team misschien wel voor het kampioenschap mee zou gaan strijden en dus wisten de Pekelders dat er een zware pot op ze te wachten stond. Maar… een zware pot kun je ook winnen en dat deden de dames dan ook met overtuiging: 4-0.

Dat Sleen een sterk team is, bleek al snel. Op alle posities hadden zij veel aanvalspower. Het begin van de eerste set ging dan ook gelijk op. Toen Denise voor de serve binnen de lijnen kwam, veranderde dit. Denise maakte het de verdedigers lastig, terwijl Tamara, Britt en Jasmijn bij het net een muur bouwden en Sleen blokkerend de baas waren. Het gat was geslagen en de set werd binnen gehengeld: 25-18.

In de tweede set groeide bij Volop het gevoel dat er vandaag wel eens iets moois in het verschiet zou kunnen liggen. Demi zorgde op de liberopositie voor de nodige rust en voor de rest was het vooral de vechtlust van het team die het verschil maakte: 25-23.

Deze vechtlust is de gehele wedstrijd gebleven. Daphne sloeg hier zelfs een beetje in door en knalde hard met haar hoofd tegen de grond. Maar… ze had de bal wel, maar moest later in de wedstrijd toch worden gewisseld. Desondanks bleef het Volop dat de voorsprong niet meer uit handen gaf: 25-21.

In de vierde set ging de opstelling noodgewongen over de kop, maar dit had geen invloed op het spelbeeld. Carmen wist met haar onderhandse serve (schouderblessure) zelfs een heuse serie neer te zetten en de meiden bleven hun fanatieke spel spelen. Aniek sloot de wedstrijd met een tactisch balletje af en zorgde voor de 25-16 eindstand. Al met al dus een dikverdiende 4-0 overwinning tegen een zeer talentvol team. De meiden van Johan Meis hebben een strijdlust getoond en daardoor een geweldige pot volleybal op de mat gelegd. En dan te bedenken dat er echt nog wel verbeterpunten zijn en Esther nog geblesseerd moest toekijken, waardoor ze trouwens wel bij onze wedstrijd kon tellen. Deze winst belooft dus veel goeds voor de rest van het seizoen!