Direct naar de inhoud.

Dames 1 wint van Annen en is (tijdelijk) koploper

Gaan we wel of niet promoveren naar de eerste klasse? Deze vraag is vorig jaar vaak gesteld. De conclusie was uiteindelijk dat meer uitdaging goed zou zijn. Bovendien kwamen er drie nieuwe aanwinsten bij en dus speelt dames 1 dit jaar in de eerste klasse. En hoe! Na zes wedstrijden staan de meiden op de eerste plaats. Er moet gezegd worden dat de Pekelders twee wedstrijden meer hebben gespeeld en ze gaan waarschijnlijk nog een paar plekjes zakken op de ranglijst, maar het moge duidelijk zijn dat de meiden van trainer Johan op dreef zijn. Ook woensdagavond wist het team een goede wedstrijd neer te zetten en te winnen van Annen.

Aan het begin van de eerste set werd er een gaatje geslagen. Hoewel Annen regelmatig dichterbij kwam, hield de blauwe brigade de voorsprong tot het einde toe vast: 25-22. Daphne kwam aan het einde nog in botsing met de teltafel, maar liet daarmee zien dat het met de vechtlust wel goed zit.

In de tweede set zag je eigenlijk hetzelfde beeld. De voorsprong was er en de servicedruk van onder andere Tamara, Esther en Carmen was uitstekend. Ook dit keer gaf Volop het niet meer uit handen: 25-20.

Je voelt het al aankomen. Er kwam een moment in de wedstrijd dat deze voorsprong wel uit handen werd gegeven en dat was in de derde set. Aan het eind van deze set werden er verkeerde keuzes gemaakt en wisten de aanvallers de ballen niet te scoren. Zodoende was de set met 22-25 voor Annen.

Om er geen vijfde set van te hoeven maken, gooide Johan het over een andere boeg. Aniek werd van de passer-loperpositie afgehaald om te gaan spelverdelen en Jasmijn keerde terug op haar vertrouwde plekje als diagonaal. Ook in deze set werd een mooie voorsprong gepakt, mede dankzij een goede serviceserie van Madelon. Aan het eind werd het nog spannend. Britt kwam binnen de lijnen om met haar lengte de laatste bal te kunnen scoren, maar deze eer ging aan haar voorbij. Een scherpe pass zorgde ervoor dat de tweede bal moest worden doorgetikt en toen was het laatste punt toch eindelijk daar. Zo kwam er een einde aan een spannende, maar vooral leuke wedstrijd. Vier punten bleven er zodoende in Oude Pekela en voor heel even mag het team zich trotse koploper van de eerste klasse noemen!

Terug naar nieuws

Onze sponsoren