Direct naar de inhoud.

Ondanks wat afzeggingen en daardoor slechts een zestal speelsters en slechts één midspeelster, wist het eerste damesteam van Volop de oefenwedstrijd met 3-1 te winnen van de dames uit Onstwedde. Benieuwd hoe dit ging? Lees dan snel verder!

——

Na een tweetal trainingen zou afgelopen woensdag het Bitterballentoernooi op de planning staan. Wegens omstandigheden gingen deze wedstrijden niet door en daarom werd er een oefenwedstrijd tegen VCO ingelast op de maandagavond.

Daphne (ziekte) en Esther (werk) moesten de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan. Dat betekende dat coach Johan slechts zes speelsters tot zijn beschikking had waarvan maar één midspeelster. Dit hield in dat onze nieuwste aanwinst, Madelon, op de midpositie mocht starten. Met name verdedigend deed ze dit uitstekend. Al was het hoogtepunt het blokkeren van een driemeterlijnaanval. Madelon was zelf net zo verbaasd, maar dit geeft mooi weer hoe lekker het ging in de eerste set. Zonder het al te spannend te maken werd de eerste set gewonnen.

In de tweede set zag je hetzelfde beeld. Vooral Britt wist zowel aanvallend als blokkerend de tegenstander zoek te spelen. Ook al voelde het in het veld chaotisch en was echt niet alles goed, de tweede set was ook relatief eenvoudig voor de Pekelders.

Omdat Johan iedereen op verschillende posities wilde zien spelen, werd er in de derde set nog meer van positie gewisseld. Dit kwam het spel niet ten goede. Al lag dit niet zozeer aan de opstelling, want het was simpelweg de servicedruk waar Volop niet onderuit kon komen. Mentaal konden de meiden zich niet herpakken en dus was de blik al snel op de vierde set gericht.

In de vierde set hadden we de servicepass beter onder controle. Hierdoor kwamen de aanvalsters beter uit de verf en zag je dat we op dat vlak het verschil wisten te maken. Hoewel Onstwedde nog lang bij bleef, was hier net als in de eerste en tweede set de setwinst eigenlijk nooit in gevaar. Wederom was het Jasmijn die veel punten wist te scoren en daarbij liet zien zeker in dit team thuis te horen.

Al met al was het team dus erg tevreden. Wanneer je met slechts twee trainingen in de benen, geen wissels en slechts één mid tegen een goede tegenstander toch met 3-1 weet te winnen, kun je alleen maar met veel vertrouwen de competitie ingaan!

Terug naar nieuws

Onze sponsoren