Direct naar de inhoud.

Vrijdagavond 27 januari stond om 21 uur de wedstrijd in Gieten tegen Oostermoer op het programma. De dames van Herman staan al langere tijd op de 1e positie en Oostermoer staat 2e. Je kon dus zeggen dat het een een spannende pot zal worden en dat de Pekelders er alles aan gingen doen om punten mee naar huis te nemen.

Bij de warming-up werden bij Oostermoer de sprintjes getrokken en bij Volop werd gezellig ingespeeld. De sfeer in het presente team, Tessa zat liever in Oostenrijk, zat er goed in en de dames gingen gemoedelijk de 1e set in. Jennifer en Faraela, de vaste invalsters en daardoor onderdeel van het team, kwamen het team ook deze wedstrijd versterken. De 1e set ging gelijk op. Tot aan het 14e punt gaven de Pekelder dames goed tegenkracht, maar werden de ballen niet afgemaakt. De scheidsrechter kwam er op dit moment achter dat Herman niet goed op papier stond en hij moest daarom plaats nemen op de tribune. Dit zorgde ervoor dat de dames even van slag waren. De rest van de set ging iedereen voor de bal; Melissa zat goed achter het blok, Sharon was mooi diagonaal aan het aanvallen en Melanie had een paar monsterblocken.Ondanks het goede spel kon Oostermoer de 1e set binnenslepen met 25-22. De Pekelders waren zeker lekker aan het spelen, de wilskracht was er, alleen de punten vielen nog niet.

In de 2e set zette deze trend door. De pass kon wat beter, set-ups wat netter en de aanval moest afgemaakt worden. Deze set eindigde in 25-20 voor Oostermoer. Aan de houding van de coach en speelsters van de tegenpartij te zien dachten ze dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden, maar niets was minder waard. Hoe dan ook zouden er punten mee gaan naar Pekela. Met veel wilskracht en een aantal positiewissels in het team gingen we de derde set in. Vanaf het begin van deze set scoorde Jennifer het ene na het andere punt. Noa was geweldig in de pass en zorgde dat de ballen niet op de grond vielen. Laura en Vera als set-up/diagonaal duo zorgden voor veel rust in het team. Vanaf het begin van deze set was er mooi en rustig spel en de dames sleepten de set met 9-25 binnen. De 4e set ging Volop verder zoals ze de 3e set waren geĆ«indigd. Alles liep. Super service beurt van Laura, Melanie en Noa. Ook de rest zorgde dat er een goede servicedruk was. In de rally’s werd samen gevochten voor ieder punt.

In de 4e set werd er veel lawaai gemaakt, werd er goed samen gespeeld en werden alle punten gevierd. Door het stabiele spel harkte dames 2 ook de 4e set binnen met 11-25.

De 5e set was het erop of eronder. De Pekelders wilden 3 punten mee naar huis, maar wisten ook dat Oostermoer alles uit de kast ging halen. Met dezelfde opstelling als de vorige 2 sets, gingen de dames de 5e set in. Met veel lawaai, enthousiasme, een positieve sfeer en een goed publiek werd de set gestart. Laura begon met serveren en de 1e punten waren gemaakt. Faraela en Melanie zaten er goed bij op mid en de bal werd bij de tegenstander op de grond gelegd. In de laatste set was Volop een behoorlijk maatje te groot voor Oostermoer en werd de 5e set met 6-15 gewonnen! Daarmee kwam de bijna 2 uur durende wedstrijd tot een einde met een eindstand van 2-3 voor de Voloppers!

Voor de dames een heerlijke wedstrijd waarin hard gewerkt is en iedereen positief bleef. Herman’s woorden na de wedstrijd: ” De wedstrijd was genieten (vanaf de tribune), echt ik heb genoten van jullie en je zag dat jullie ook genoten”.