Direct naar de inhoud.

Ik hoor je denken: de Nevobo roept dit seizoen toch geen kampioenen uit? Klopt! Dat neemt niet weg dat het team zichzelf wel gewoon ‘kampioen’ noemt. Wanneer je met 90 punten ruimschoots bovenaan staat, je slechts vijf sets in totaal hebt verloren en de concurrentie in geen velden of wegen te bekennen is, kun je van alles vinden, maar dan ben je gewoon kampioen!

Dit kampioensfeestje werd woensdagavond gevierd in Siboer’n (voor velen beter bekend als Siddeburen). De nummer 3 van de competitie mocht proberen de koploper punten af te snoepen. In de eerste set werd al duidelijk dat Sivoc een taaie ploeg met veel lengte was. De Pekelders kregen niks cadeau, maar dankzij aanmoedigingen van de geblesseerde Vera en de zwangere Masha werd de eerste set binnengesleept: 19-25. In de tweede set leken de Pekelders het lastig te krijgen, omdat er onnauwkeurig werd gespeeld. Toch werd er op het juiste moment gas gegeven en het laatste deel van deze set was ijzersterk: 17-25. Toen de juiste versnelling gevonden was, werd ook de derde set met leuk spel gewonnen: 19-25. De vierde set was daarentegen zwak, maar ondanks de vele onnodige fouten trok Volop ook hier aan het langste eind: 17-25.

Waren er dan geen bijzonderheden te noemen? Genoeg! Carmen produceerde een killblok als achterspeler, Aniek ramde de antenne bijna door midden, Daphne had een wonderpleister nodig om een servicereeks te kunnen produceren, Denise wilde om die reden dus ook zo’n pleister, Esther haar verstandskies kwam erdoor, Britt sloeg een bal in het gezicht van de tegenstander, Jasmijn liet de dames juist in de kleedkamer juichen en Johan zorgde zoals altijd voor de bitterballen. Een supporter uit Siboer’n zei bovendien dat Johan vast iets goed doet, want als je nu al kampioen bent met zoveel punten dan doe je iets goed als coach. Deze beste man gaf ons daarna nog een extra rondje vanwege het kampioenschap. Aardige mensen daar in het dorp achter de flitspalen! Zo kwam er aan een mooi seizoen een gezellig einde waarbij dames 2 dus ‘gewoon’ kampioen is geworden! Op naar de eerste klasse!

Terug naar nieuws

Onze sponsoren