Direct naar de inhoud.

Wanneer je op een trainingsavond een wedstrijd hebt, betekent dit eigenlijk dat je met een elftal aankomt in plaats van met een zestal.

Om 20 uur stond de wedstrijd tegen Oryx op het programma in de Binding. De 1e set werd gestart met de volgende opstelling; Laura op spelverdelen, Vera op diagonaal, Sharon en Janna op buiten en Anka en Faraela op mid. Vanaf het begin werd er gezongen en werd er gevochten voor elke bal. De serve lag goed en, ondanks dat wanneer de tegenstander Oryx riep en Volop “ikhoorniets” verstonden, werden ze niet uit het veld geslagen. De eerste set werd door het thuisteam met 25-15 gewonnen.

De 2e set begon wat matig en de dames hadden moeite om in het ritme van de wedstrijd te komen. Aan eigen kant waren er fouten door verkeerde serves en de punten werden niet gepakt. Echter, begon het team elkaar goed te motiveren en werd er weer gevolleybald. Saskia smashte de ballen naar de grond, Noa was verdedigend overal aanwezig en samen als team werd de achterstand terug gepakt en omgebogen naar een goede voorsprong. Het bleef nog even spannend, maar de dames wonnen ook deze set met 25-19.

In de derde set begon de 1e opstelling weer. Ook hier werden de punten niet gescoord en de dames stonden met een behoorlijk aantal punten achter. De wedstrijd en de speelsters vielen stil. Na een time-out en met hernieuwde motivatie stapten de dames het veld weer in en ze wisten dat ze er nu voor de 100 procent voor moesten gaan. De achterstand werd weggewerkt door goed geplaatste ballen en de gaten bij de tegenstander werden gezocht. Uiteindelijk trok Volop ook deze set binnen met 25-19.

In de vierde set begon de set hetzelfde als set 2 en 3. Gelijk op achterstand. Aan de kant werd aangemoedigd en ook in het veld werd gestreden voor elke bal, maar de punten vielen nog niet. Pas toen de dames bij elkaar kwamen en elkaar oppepten, werd er weer enthousiast gevolleybald. Jennifer smashte de set-ups van Laura goed naar de grond, Melanie zocht goed de hoekjes op en de serve ging uitstekend. Samen werden de ballen van de grond gehouden en diep in het achterveld van de tegenpartij gespeeld. De druk kwam nu van de Voloppers en uiteindelijk werd ook deze set gepakt met 25-22.

Al met al maakte het team steeds een valse start, maar elke achterstand werd weggewerkt en alle punten bleven zo in Pekela.