Direct naar de inhoud.

Het was een tijdje stil rondom het tweede damesteam van Volop. Geen bericht, goed bericht zullen we maar zeggen! De dames staan namelijk na acht wedstrijd trots bovenaan in de tweede klasse D en gaan meestrijden om het kampioenschap. Hoe zijn de afgelopen wedstrijden dan verlopen? Tegen de Set Uppers en tegen Exstudiantes kun je met alle respect spreken van ‘twee-vingers-in-de-neus-wedstrijden’, maar tegen Bedum, Sivoc en Stentor moesten de meiden wel echt aan de bak. Dit deden de meiden telkens met overgave en zonder punten te morsen. Alleen tegen Donitas werd een set verloren, maar dat was zeker geen schande, want Donitas is zonder twijfel een titelkandidaat.

Woensdagavond stond dan de wedstrijd tegen Veracles op het programma. Een paar weken geleden hadden wij hen ook op ons lijstje staan voor het kampioenschap, maar de studenten waren inmiddels iets op de ranglijst gezakt. Desondanks stonden de Pekelders op scherp en wisten ze dat er een goede ploeg naar De Binding zou afreizen. En dit gevoel klopte, want de groene brigade bleek over een goed blok-verdedigingssysteem te beschikken. Ook de Voloppers staan bekend om hun uitstekende verdediging en daardoor ontstonden er lange rally’s, waarvoor zelfs de scheidsrechter op een gegeven moment applaudisseerde. Volop stond telkens aan de goede kant van de score, maar in de derde set leek het nog even de kant op te vallen van Veracles, maar op karakter werd een 3-0 voorsprong gepakt. Hierna was de wedstrijd gespeeld en volgde een overtuigende vierde set. De achtste overwinning van het seizoen was een feit en de koppositie is wederom in handen van de Pekelders!