Direct naar de inhoud.

Woensdagavond 18 januari, alweer de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar. Op het programma stond de thuiswedstijd: Volop ’69 dames 2 tegen VCO ’72 dames 4.

Volop was als team bijna compleet en kwam met een hele delegatie van 11 volleybal dames aan. Met het inspelen leek het heel veel, maar op zich viel het mee, want we waren maar met 3 dames meer dan VCO 72.


Van te voren was er al een mooi plan opgesteld. Met dit plan als basis gingen de dames het veld in.


De eerste set was “2A “aan de beurt. Volop moest even in het spel komen, maar met elkaar knokten ze voor de winst. Sharon maakte mooie punten met smashen en ook geregeld met een tactische bal. De passen kwamen niet helemaal goed aan, dus Tessa moest flink het veld door. Maar maakte ondanks de pass mooie set-ups. Saskia maakte mooie punten met de opslag en het blok. Melanie legde de pass goed neer en maakte flink wat punten met harde, gerichte en mooie opslagen.


De tweede set was “2B” aan de beurt. Laura maakte gelijk 7-0 met alleen al de opslag. Daarna kwam VCO ook meer in het spel. Maar Volop is Volop, dus gingen ze scherper spelen. Janna maakte mooie punten met het smashen en ook Faraela zat er lekker in. Van blok tot het smashen, maakte ze een aantal punten na elkaar op rij. Laura heeft ook geregeld wat ballen gered van de grond en gaf mooie set-ups. Af en toe kwam er een goede prikbal.


De derde set startte met opstelling “2A”. Noa speelde weer super. Ze pakte vele gespeelde ballen van de tegenpartij, helemaal de korte tactische ballen. Noa zei tijdens het inspelen al dat ze er lekker in zat en niets was minder waar. Jennifer benutte paar mooie set-ups om een paar punten te pakken. Vera zat goed achter het blok, en samen met Laura waren ze een top-duo. Anka was scherp en zat goed bij de bal en maakte daardoor ook goede punten. Janna maakte weer wat punten met de strakke opslag. Er werd nog geprobeerd een bal van de grond te redden door een soort zeemeerminnen-move, maar jammer genoeg lukte dat niet, naam noemen we natuurlijk niet😉


De vierde set ging “2B” weer los. Niet alleen Volop, maar ook VCO werd steeds fanatieker. Er waren een paar mooie opslagen van de tegenpartij, maar met goede coaching van onder ander Vera en Noa ging Volop er tegenaan. Op het laatst werd het nog spannend. De opslag kon zeker beter. Er moesten nog 2 punten gemaakt worden en dan had Volop de 5 punten in de pocket. De dames gingen ervoor en wisten met close call de 4e set te winnen.


Er is daarna als team genoten van een hapje en een drankje in de kantine.
Op naar de volgende wedstrijd: as Maandag thuis om 20.00 uur weer knallen tegen Oryx dames 5.

Terug naar nieuws

Onze sponsoren