Direct naar de inhoud.

Topseizoen voor dames 1: kampioen van de woensdagavond

Vorig seizoen werden de dames van Johan Meis kampioen in de tweede klasse. Promotie volgde, maar wat wordt dan de doelstelling? Er werd uitgesproken dat een plek bij de eerste zes, in voetbaltermen een plek in het linkerrijtje, het seizoen geslaagd zou maken. Nu woensdagavond de laatste bal van de competitie is gespeeld kan worden geconstateerd dat dit doel ruimschoots is behaald. De Pekelders wisten de derde plek te bemachtigen door op eigen bodem rechtstreekse concurrent SSS/E te verslaan en behielden hiermee dus ook hun ongeslagen thuisstatus.

In de eerste set werd er redelijk goed gevolleybald, maar het was ook duidelijk waarom de dames uit Emmer-Compascuum bovenin de competitie meedraaien. Bij hen viel alles wel goed, terwijl het voor de blauwhemden toch “net niet” was. Hadden Esther haar werkklompen wellicht meer geluk gebracht? Hadden die klompen netfouten kunnen voorkomen? We zullen het helaas nooit weten. De set werd uiteindelijk nipt verloren: 23-25.

Om de derde plek zeker te stellen moest er gewonnen worden en dus moest “net niet” veranderen in “net wel”. En dat gebeurde! Er werd een voorsprong opgebouwd, waarbij met name de aanvallen van Tamara en Daphne niet te verdedigen waren voor SSS/E. Britt leek het veld nog te moeten verlaten, omdat ze een bal lelijk op haar duim kreeg, maar later bleek dit om een zeldzame vorm van aanstelleritus te gaan. SSS/E wist daarna nog wel een paar keer dichtbij te komen, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven: 25-22.

Je zou kunnen zeggen dat de beer toen los was, want in de derde set werd het een walk-over. Aan de Pekelder kant viel geen enkele bal op de grond en werd er voor elkaar gevochten. Aniek was een stofzuiger in het achterveld, Carmen varieerde fantastisch en Jasmijn, de muur van Pekel, blokte de ene na de andere bal. Kortom, een geweldige teamprestatie en de set was binnen mum van tijd binnen: 25-9.

In de vierde set kwam Denise binnen de lijnen. Halverwege dit seizoen beviel zij van een dochtertje. Gelukkig kon ze de laatste wedstrijden weer meedoen en haar steentje bijdragen. Zo ook in de vierde set. De Voloppers gingen verder waar ze waren geëindigd in de derde set. Geen moment werd er getwijfeld over de afloop van deze wedstrijd. Relatief eenvoudig werd ook deze set binnengesleept: 25-19.

Al met al kan er worden teruggeblikt op een fantastisch seizoen. In een sterkbezette competitie op de derde plek eindigen is een knappe prestatie. Bovendien wisten de meiden alle thuiswedstrijden te winnen en kun je dus stellen dat ze naast de derde plek ook de officieuze titel ‘kampioen van de woensdagavond’ hebben binnengesleept!

Terug naar nieuws

Onze sponsoren